Спирачната система на автомобила осигурява безопасността на водача и пътниците. Но понякога обръщаме повече внимание на поддръжката на каросерията, отколкото на спирачките. Като се грижите правилно за спирачната система, ще постигнете максимално усещане за безопасност при шофиране, ще удължите живота на спирачките и другите части и, не на последно място, ще се наслаждавате много повече на пътуването.

Комплекти спирачни бутала за супорти

Комплектите за изстискване на спирачни бутала се използват за изстискване (притискане) на буталата в цилиндрите на спирачната система. Те са необходими за ремонт на превозни средства с дискови спирачки. Особено ще ги оцените при подмяна на спирачни накладки, бутала и регулиране на спирачния апарат. Използвайте го за натискане или завъртане на спирачните бутала според нуждите. Комплектите са идеални за работилницата, гаража или гаража на всеки майстор.

Такива комплекти се състоят основно от винтови шпиндели и адаптери за конкретен автомобил. По-професионалните комплекти съдържат например контейнер за грес или необходимите щуцери. В нашето предложение ще намерите основни комплекти от 12 части, както и професионални комплекти, съдържащи 36 инструмента, с които можете да обслужвате повечето модели автомобили.

Комплекти перла

Това са инструменти и приспособления, които се използват за изработване на фитинги за спирачни тръби при подмяна или ремонт на спирачни тръбопроводи. Те осигуряват лесно и най-вече висококачествено оформяне на зоната в края на спирачната, съединителната или хидравличната тръба без повреди. Предимството е, че можете да използвате инструментите и директно върху автомобила, без да се налага да демонтирате тръбите. Процедурата по пресоване е много проста, просто изберете подходящия адаптер, затегнете тръбата в подходящата челюст и пресовайте края, като затегнете резбата и стиснете пресователя.

Обезвъздушаване и смяна на спирачната течност

Обезвъздушаването на спирачките се извършва след смяна на спирачната течност, спирачните бутала, цилиндри или супорти. Дори ако спирачната течност е недостатъчна, в спирачната система се вкарва нежелан въздух. За смяна на спирачната течност или за обезвъздушаване на спирачната система се използват специални препарати, състоящи се от два контейнера. Първият се използва за пълнене на новата спирачна течност, а вторият е свързан със сгъстен въздух и изтласква въздуха и старата течност с помощта на пневматично задвижване.

Живот на спирачната система

Най-добрият начин да удължите живота на спирачната си система е да шофирате плавно и на достатъчно разстояние от другите автомобили, да използвате спирачната сила на двигателя и да я обслужвате от време на време.

Използвайте само продукти, предназначени за тази цел, за почистване на спирачните повърхности. Отстраняването на мръсотията или смазката от спирачните дискове ще премахне неприятния шум при спиране и ще подобри спирачната ефективност. За почистване на спирачната система използвайте само специални почистващи препарати. Повърхностна ръжда може да се натрупа по дисковете, ако автомобилът е паркиран за дълъг период от време. Въпреки това не се обезкуражавайте, специалният почистващ препарат за спирачки ще помогне и в този случай.

Бързо инфо Промоции и отстъпки -14% Почистващи препарати за спирачки Попълнете своята наличност в работилницата
Спрей за почистване на спирачки 600мл FoxigyСпрей за почистване на спирачки 600мл Foxigy

Спрей за почистване на спирачки 600мл Foxigy

Налично в склада
6 лева 7 лева
5 лева без ДДС
Brake cleaner - Обезмаслител за почистване на спирачни системи 600 мл. Безцветен препарат за почистване на спирачни дискове, части на…