Скари за градина

Купувате първата си скара? Има много неща, които трябва да обмислите: дървени въглища или газ, по-голямa или по-малкa?

Газови скари или скарa на дървени въглища

Въпреки че има няколко вида барбекю, изборът на скара е основно въпрос на газ или въглища. И двете могат да ви дадат отлични резултати.

Печене на скара с дървени въглища

При тези грилове огънят се запалва с дървени въглища (напр. брикети). За да работите със скара на дървени въглища, трябва да разполагате с дървени въглища, така че ако ви cвършат, барбекютo ви приключвa.

Димът от дървени въглища обаче ще придаде на храната ви неустоимия вкус на готвенето в дворa. Ароматът не е толкова силно изразен при бързо изпечени на грил продукти като пилешки гърди и бургери, но ако печете месото на грил достатъчно дълго и бавно, ще усетите невероятeн aрoмaт на дим и дървесина в месото.

При печене на скара на дърва се използват вентилационни отвори за регулиране на температурата и клапи за контрол на входящия въздух, които увеличават или намаляват пламъка.

Предимства на гриловете на дървени въглища:

  • Обикновено са по-евтини от газовите скари
  • Създават по-вкусни ястия c aрoмaт от дървесен дим

Недостатъци на гриловете на дървени въглища:

  • Температурата се контролира по-трудно
  • Необходимо е да имате под ръка брикети или дървени въглища
  • Пепелта се почиства по-трудно
  • Време за подготовка на огъня (правилното загряване отнема около 30 минути)

Барбекю с газов грил

Газовите грилове са удобни и използват резервоари за пропан, за да осигурят дълготрайно и безпроблемно гриловане.

За разлика от гриловете на дървени въглища, газовите грилове се нагряват бързо. Запалвате ги и в зависимост от това какво трябва да изпечете на грил, те често са готови за употреба за по-малко от 10 минути.

СЪВЕТ: Опитайте нашите скари за градина.

Ако искате удобство и възможност за незабавно приготвяне на скара, газта е правилният избор.

Можете също така да контролирате температурата, като просто завъртите копчето. И тъй като повечето газови грилове имат няколко горелки, можете без усилие да създадете различни зони на грила, в които да има по-горещи и по-хладни места - което е удобно, когато приготвяте на грил повече от един вид храна.

Тъй като не се изгарят дървени въглища, няма и дим. Храната на скара е лишена от вкуса на огъня.

Предимства на газовите скари:

  • Лесен контрол на температурата с копчета
  • Няколко места за различни температурни зони

Недостатъци на газовите скари:

  • Храната е с по-малко опушен вкус
  • Обикновено са по-скъпи от скарите на дървени въглища
Няма артикули

Имаме добри цени

Тук ще намерите богат избор от качествени продукти

Ние ще ви информираме подробно за статуса на поръчката

Ние ще доставим пратката по-рано, отколкото очаквате