Пневматичните повдигачи са много популярни в автомобилната индустрия. Като цяло те са много по-издръжливи от хидравличните крикове. Предназначени са за ежедневно повдигане на голям брой автомобили, така че са много полезни в сервизи за гуми и автосервизи. Те използват сгъстен въздух, който повдига товара бързо и без усилие за потребителя. Затова е необходим компресор с налягане от 5 до 10 бара в зависимост от модела на крика. Повдигането с помощта на пневматичен подемник е бързо, лесно и ефективно. Пневматичният подемник има много имена в автомобилната общност, например: мехов подемник, подемник на възглавници, пневматичен хевер или дори снежен човек.

Конструкцията на пневматичните повдигачи в Foxigy е изработена от масивна стомана, с качествено лаково покритие, което е устойчиво на повреди и корозия. Възглавниците са изработени от изключително здрава гума, която ще издържи както на атмосферните условия, така и на екстремното боравене в работилницата. Предпазният възвратен клапан гарантира, че повдигнатият автомобил няма да падне дори след прекъсване на подаването на въздух. Изпускателният клапан също е разположен на самата дръжка. Фиксираните колела и дръжката улесняват работата с подемника и придвижването му в работилницата. В същото време, благодарение на удължената дръжка, не се налага да се навеждате, което щади и гърба ви.

💡 Никога не оставяйте автомобила на крика, защото въздухът в крика може да се разхлаби от времето и натоварването. В този случай безопасността при работа е застрашена и може да се стигне до повреди по каросерията или други части на автомобила. За да предотвратите това, използвайте опори под автомобила.

Повечето от тези хедери са подходящи и за повдигане на ниски и спортни автомобили, тъй като височината им преди надуване е средно до 15 см. За повдигане на по-високи автомобили, джипове или микробуси е подходящ удължителят на повдигача. Повърхностите за повдигане са покрити с втвърдена гума, за да се предпазят праговете и каросерията на автомобила от повреди.