Пясъкоструйната обработка е форма на механична обработка на различни твърди повърхности. Пясъкоструйната обработка почиства повърхността със пясък, които попадат върху обекта от пневматичният пясъкоструй. Основната цел е да се отстранят от повърхността замърсявания като ръжда, корозия или различни покрития. Можете обаче да се отървете и от стара боя или да загладите желязо, алуминий, месинг, бронз. Пясъкоструйната обработка подготвя повърхността за бъдеща обработка.Основните предимства на пясъкоструйната обработка включват:

  • пестене на време,
  • финансови икономии,
  • по-добър резултат в сравнение с шлайфането.

Правим разлика между пневматично бластиране и абразивно бластиране. Пневматичното бластиране работи на принципа на сгъстения въздух. Абразивът се задвижва от струя сгъстен въздух. При бластирането с абразив, абразивът се изхвърля върху повърхността от остриетата на бластиращите колела в затворена кутия.

Благодарение на вградената прахосмукачка сифонните пясъкоструйници са подходящи за употреба на закрито. Това предотвратява разпространението на нежелани частици във въздуха.

Пясъкоструйните кутии или дори кабинните пясъкоструйници се използват за цялостно почистване на метали и предмети в затворено пространство. Те са подходящи и за обновяване или поддръжка на компоненти на спирачната система или други части.

Абразивът е самият материал за пясъкоструене. Трябва да внимавате да го поддържате сух. Колкото по-малка е зърнистостта на абразива, толкова по-добър е видът на шлифованата повърхност, но тя е по-малко грапава.

В тази категория ще намерите и необходимите за пясъкоструене аксесоари, като дюзи, маркучи и пистолети за пясъкоструене.

Бързо инфо Сифонни пясъкоструйници Попълнете своята наличност в работилницата
Абразив за пясъкоструене 0,2-0,8 25кгАбразив за пясъкоструене 0,2-0,8 25кг

Абразив за пясъкоструене 0,2-0,8 25кг

<p>Брой на звездички е</p> 5 от 5
Налично в склада
19 лева
15,83 лева без ДДС
Абразив - медна шлака с диаметър 0,2-0,8 мм в практична опаковка от 25 кг.