Детските градински пясъчници са чудесен начин да пренесете атмосферата от пясъчния плаж в градината си. Освен че са забавни, те носят и големи ползи за развитието на детето. Децата могат да развиват грубите си двигателни умения, като изсипват пясък във формички, играят с лопатка или извършват други движения.

На какво да обърнете внимание при избора на пясъчник?

При избора на детски пясъчник обаче имайте предвид няколко фактора.

Размерът на зоната е от ключово значение

Пясъчниците се предлагат в различни размери, но трябва да помислите за реалния размер на пространството, където се намира пясъкът. Някои пясъчници имат по-големи краища, но само малка площ за пясък. Ако имате няколко деца и искате те да могат да седят и да играят заедно, имайте предвид това при избора.

Не забравяйте пясъка

Пясъчниците не се снабдяват с пясък. Трябва да купите няколко торби с този материал, за да запълните пясъчната площ.

Помислете за покриващ брезент

Ако имате пясъчник на открито, ще ви е необходим брезент, за да го покриете. Освен че предпазват пясъка от замърсяване, листа или дъждовна вода, покритията предпазват пясъчника от превръщането му в убежище за котки, лисици и други животни.

Пясъчник с/без долна конструкция

Някои пясъчници се доставят без под. Затова помислете внимателно за пясъчника, който искате да поставите. Ако го поставите върху павета, целият процес може да се усложни, ако искате да преместите пясъчника.

Ако го поставите на тревата, с течение на времето влагата или плевелите могат да проникнат в пясъка и пясъчника. Ако пясъчникът няма дъно, потърсете отделна подложка, която да поставите под пясъчника.

Някои пясъчници, които нямат долна конструкция , се доставят автоматично с брезент.

Пясъчник със сянка

Някои пясъчници имат UV защита под формата на чадъри и навеси. Ако помислите къде да разположите пясъчника си, ще прецените дали имате нужда от някоя от тези опции. Ако разполагате с външно пространство с навес, може да не се нуждаете от нищо допълнително.

Устойчивост на пясъчника

Пясъчниците обикновено са постоянна част от градината, затова трябва да са издръжливи. Повечето пясъчници са изработени от пластмаса или масивна дървесина, която е устойчива на атмосферни влияния.

Вид пясък

Независимо от възрастта на детето си, винаги използвайте детски пясък за игра, който е измит, сортиран и смесен по подходящ начин. Пясъкът за игра е по-мек и по-безопасен от строителния пясък, не е токсичен и не оставя петна по дрехите.

Възраст на детето

Пясъчниците са подходящи за деца на възраст над 18 месеца. По това време те са готови да играят и няма просто да седят безучастно в пясъчника или да опитват пясъка.

Детските пясъчници са любими на всички деца, затова не бива да липсват на детската площадка, в градината или на двoрa. Създайте най-красивия пясъчен замък и торта с децата си в класически дървен пясъчник. Не забравяйте да им подарите формичка и лопатка, които ще придадат ново измерение на играта в пясъчника.

Бързо инфо Промоции и отстъпки -18%
Пясъчник с пейки 120см импрегниран + покривало + геотекстилПясъчник с пейки 120см импрегниран + покривало + геотекстил

Пясъчник с пейки 120см импрегниран + покривало + геотекстил

Налично в склада
144 лева 176 лева
120 лева без ДДС
Дървеният пясъчник за деца 120 см с пейки е изработен от дърво. Геотекстил под пясъчника за по-добра изолация и покривало, което предпазва…
Бързо инфо Промоции и отстъпки -23%
Пясъчник 120см с покрив, импрегниран + геотекстилПясъчник 120см с покрив, импрегниран + геотекстил

Пясъчник 120см с покрив, импрегниран + геотекстил

Налично в склада
142 лева 185 лева
118,33 лева без ДДС
Дървеният пясъчник за деца 120 см с покрив е изработен от импрегнирано дърво. Геотекстил под пясъчника за по-добра изолация.
Бързо инфо + Подарък
Пясъчник с пейки 120см импрегниран + покривало + геотекстилПясъчник с пейки 120см импрегниран + покривало + геотекстил

Пясъчник с пейки 120см импрегниран + покривало + геотекстил

Очакваме на склад - приемаме предварителни поръчки
199 лева
165,83 лева без ДДС
Дървеният пясъчник за деца 120 см с пейки е изработен от импрегнирано дърво. Геотекстил под пясъчника за по-добра изолация и покривало,…
Бързо инфо Промоции и отстъпки -14% + Подарък
Пясъчник с пейки 150см импрегниран + с покривало + геотекстилПясъчник с пейки 150см импрегниран + с покривало + геотекстил

Пясъчник с пейки 150см импрегниран + с покривало + геотекстил

Поръчка, доставка до 4 седмици
200 лева 232 лева
166,67 лева без ДДС
Дървеният пясъчник за деца 150 см с пейки е изработен от импрегнирано дърво. Геотекстил под пясъчника за по-добра изолация и покривало,…
Бързо инфо
Пясъчник 120см с пейки и покрив, импрегниран + покривало + геотекстилПясъчник 120см с пейки и покрив, импрегниран + покривало + геотекстил

Пясъчник 120см с пейки и покрив, импрегниран + покривало + геотекстил

Очакваме на склад - приемаме предварителни поръчки
265 лева
220,83 лева без ДДС
Дървеният пясъчник за деца 120 см с пейки и покрив е изработен от импрегнирано дърво. Геотекстил под пясъчника за по-добра изолация и…
Бързо инфо
Пясъчник с пейки 150см + покривало + геотекстилПясъчник с пейки 150см + покривало + геотекстил

Пясъчник с пейки 150см + покривало + геотекстил

Очакваме на склад - приемаме предварителни поръчки
223 лева
185,83 лева без ДДС
Дървеният пясъчник за деца 150 см с пейки е изработен от дърво. Геотекстил под пясъчника за по-добра изолация и покривало, което предпазва…

Дървен пясъчник за деца

Дървен пясъчник за деца

Чудите ли се как да забавлявате децата си през уикенда или по време на празниците? Престоят на открито е много важен за развитието на детето, за забавлението, но и за здравето му.