Репички за покълване 5гр проба


Репичка - семена за покълване на репичка, проба 5г. Семена от най-виско качество с множество витамини. Семената не са никак химически обработвани, без ГМО (генетично модифицирани продукти) и без наличие на бактерии. повече

Производител: Bestent Код на продукта: B-SK-14154 Доставка и плащане

Продуктът вече не се предлага

Репичка - семена за покълване на репичка, проба 5г. Семена от най-виско качество с множество витамини. Семената не са никак химически обработвани, без ГМО (генетично модифицирани продукти) и без наличие на бактерии. повече

Производител: Bestent Код на продукта: B-SK-14154 Доставка и плащане

Често ли се разболявате или имате ослабен имунитет? Кълнове от репички са бомба от витамини

  • Страхотно лекарство за настинка, благодарение на голямо количество от витамин  C (съдържат с 2,5-повече отколкото корен на репичка)
  • Те подпомагат на изкашляване и благодарение на това кълновете на репичките почистват дихателните пътища и кухините
  • Имат голямо количество витамин C, което повишава устойчивостта на организма
  • Те са добър източник на калий, магнезий и йод, които стартират метаболизма
  • Те съдържат много сяра, така че имат положителен ефект върху състоянието на кожата, косата и ноктите
  • Имат дезинфекциращо, диуретично и противовъзпалително действие
  • Особено се препоръчват при анемия, заболявания на черния дроб и жлъчните пътища.

 

Кълновете на вкус приличат на репички, могат да се добавят към салати, сандвичи, извара или яйца. Те са лесни за отглеждане и също така предпазват други семена от мухъл. Добавете няколко семена от репички към другите семена като защита срещу мухъл.

Хранителна стойност на кълновете:

Витамини:

A, B1, B2, B3, C, E,

Минерали:

Калций, желязо, магнезий, цинк, сяра, калий, фосфор, мед, манган

Други:

Хлорофил, инозитол, PABA, протеин

Покълване

  • Изплакнете семената под течаща вода и ги поставете в съда в такова количество, че да покрие дъното на съда. Напълнете съда с преварена влажна вода 
  • Накиснете в продължение на няколко часа, максимум 10 часа
  • Изсипете водата, изплакнете семената, покрийте съда с марля, залепете с гумена лента и го поставете на топло място
  • Уверете се, че съдът не е изложен директно на слънчевите лъчи
  • Изплакнете семената и отстранете водата поне два пъти на ден
  • Кълновете са готови за ядене след 3-4 дни.

 

Параметри
Вид зърно и семена Смес от семена