Какво е OBD и за какво се използва?
OBD, или On-Board Diagnostics, е система, която се използва за проверка и диагностика на автомобили. С помощта на OBD можете да получите важна информация за състоянието на вашия автомобил, като например кодове за неизправности, показания на сензори и параметри за наблюдение. Тя е полезен инструмент както за механиците, така и за собствениците на автомобили, който им помага да идентифицират и отстранят потенциални проблеми.

Как да използвате адаптера OBD?
Използването на OBD адаптера е сравнително лесно. Започнете, като намерите OBD порта на вашия автомобил. Обикновено той се намира под арматурното табло или в близост до блока за управление на двигателя (ECU). След това просто включете OBD адаптера към този порт. Повечето адаптери се свързват с помощта на конектор тип OBD-II, който е стандартен за повечето съвременни превозни средства. След като се свърже правилно, можете да използвате различни диагностични приложения или устройства, за да прочетете данни от вашия автомобил.

Каква е разликата между ECU и OBD?
ECU, или блок за управление на двигателя, е частта от автомобила, която управлява различни функции на двигателя, като например горивната система, запалването и контрола на емисиите. OBD, от друга страна, е диагностична система, която комуникира с ECU, за да получи информация за различни параметри и неизправности в автомобила. Докато ECU е сърцето на управлението на двигателя, OBD е инструментът за четене и интерпретиране на данните, предоставени от ECU.

Имат ли всички превозни средства OBD порт?
Повечето съвременни автомобили, произведени след 1996 г., имат OBD порт, тъй като през тази година е въведен стандартът OBD-II. Въпреки това някои по-стари модели превозни средства може да нямат OBD порт, а вместо това да разполагат със собствени системи за диагностика. Въпреки това, ако сте сигурни, че Вашият автомобил трябва да има OBD порт, можете да го откриете, като потърсите мястото в ръководството за експлоатация или като се свържете с нас тук, във Foxigy. 

В тази категория предлагаме OBDII кабели за автодиагностика на автомобили, които можете да използвате като редуктори при по-стари автомобили преди въвеждането на стандарта OBD, към портовете от сегашното поколение (най-вече към OBD-II).

Бързо инфо
LAUNCH OBD II кабелиLAUNCH OBD II кабели

LAUNCH OBD II кабели

Налично в склада
470 лева
391,67 лева без ДДС
Комплект оригинални редуктори за OBDII кабели на Launch за конектори, които не са 16-пинови.