Ножовете са неразделна част от ежедневието. Вкъщи, в работилницата, по време на походи или къмпинги. Инструментите в тази категория отговарят на максимална функционалност и комфорт, независимо дали са за ежедневно носене, за приключения на открито или като основен инструмент за професионалисти. Ето защо сме подготвили тази категория, в която ще намерите ножове от различни видове:

Макетни ножове

Известни още като ножове за чупене, те се ценят както от любителите, така и от професионалните занаятчии. Това са разтегателни ножове с тънко, силно остро острие. Те се използват най-често за рязане на картон, гума, хартия и други подобни материали. Това означава, че са много популярни в складовете, магазините и промишлеността. Предимството на тези ножове е възможността да се отчупи тъпата част на острието, за да се възстанови режещото действие на ножа. Освен това възможността за подмяна на резервното острие гарантира, че такъв нож ще служи дълги години. Повечето от тримерите са оборудвани с предпазно заключване, което предотвратява неволното изхвърляне на ножа и по този начин намалява риска от нараняване.

Монтажни/електрически ножове

Електротехническите ножове са специално разработени за нуждите на електротехници и са идеален инструмент за много задачи, включително отстраняване на изолацията от кабели, рязане на проводници и прецизни секции в инсталации. Специфичният им дизайн съчетава здраво острие с ергономична дръжка, което гарантира не само функционалност, но и комфорт при продължителна работа. Сред предимствата на електротехническите ножове са тяхната прецизност, безопасност и дълъг експлоатационен живот. Те са сертифицирани за работа под високо напрежение, което означава, че острието е непроводимо, а дръжката е покрита с изолатор.

Сгъваеми джобни ножове

Много популярна категория ножове поради малкия им размер, удобството и практичността им. Те са особено подходящи за туризъм, къмпинг, за ловци, рибари и др. Сгъваемите ножове са детайлно разработени с акцент върху дизайна, но не изостават и по отношение на функционалността. Те са безопасни именно благодарение на функцията за сгъване и предпазната ключалка срещу неволно отваряне. В допълнение към класическото острие,по-мултифункционалните инструменти са оборудвани с допълнителни: функции, като например пила, пила, корко-отвертка, отвертка или ножица.

Full-Tang

Специална категория ножове. Те се отличават с това, че тялото и острието им са изработени от едно парче метал. Стоманата е пробита в мястото на държане, а частите, образуващи дръжката, са прикрепени от двете страни с винтове. Тъй като това не са сгъваеми ножове, те обикновено са снабдени с качествена ножница, която просто закачате на колана си. Те са наистина популярни сред ловците, лесовъдите и хората, които прекарват много време на открито.

💡Съвет: Ако търсите подарък за своя съпруг, приятел, баща, колега или друг любител на качествените инструменти, сте на правилното място. Ако обаче искате да изберете нещо уникално, нашата препоръка е подарък или комплект инструменти за оцеляване, а за ценителите имаме и тези тактически/лагерни брадви.