Ножичните подемници са най-популярните подемници в своята категория. Те са спечелили своето видно място и благодарение на лесното обслужване и компактния дизайн. В сгънато състояние можете да използвате работилницата си по-ефективно, ако не е необходимо да я изправяте. Докато класическият подемник с две стойки е здраво закрепен за земята, ножичният подемник ще се закрепи за плоската повърхност на вашата работилница и с краката си.

Хидравличната система на повдигача се управлява от контролен панел, който ви позволява да фиксирате платформите на определена височина в допълнение към повдигането и спускането на повдигача. Повдигането се осигурява от хидравлични бутала. В зависимост от максималната височина на повдигане, качеството и изработката, повдигачите са оборудвани с 1-2 бутала на всяка платформа. Ножичният подемник включва и гумени подложки, които се поставят под точките на повдигане, за да се предотврати повреда на праговете, каросерията или други компоненти на автомобила.

Версиите с нисък подемник са сред най-популярните именно поради лесното им управление, тъй като не е необходимо да бъдат здраво закрепени към земята. За тези, които искат да извършват пълноценна работа и да се движат свободно дори под автомобила, е подходящ този подемник с максимална височина на повдигане до 185 см. Тук обаче вече се изисква здраво закрепване към пода.

В тази категория ще намерите и малки аварийни крикове, подходящи за монтиране в автомобила в случай на пробив и необходимост от смяна на резервното колело. Тези 

крикове често се наричат и ножични крикове.

Благодарение на сгъваемата конструкция и колелцата можете да пренасяте крика от място на място, от работилница в работилница без допълнителни усложнения. Важно е в работилницата да има равна и асфалтирана повърхност. Ножичният подемник е идеалното решение за обслужване на каросерията, спирачките или амортисьорите.