Мобилните подемници за двигатели улесняват работата с тежки предмети в работилниците и специализираните сервизи. Работническият кран може да се използва не само за работа с двигатели, но и за преместване на други тежки товари в гаража. Подемниците за двигатели, известни още като жирафи, се характеризират с качествена изработка, здрави материали и висока товароносимост. В този случай повдигането на двигатели и други товари се извършва с помощта на хидравлика, което значително улеснява вдигането на двигатели и изваждането им от каросерията на автомобила. Друго предимство и неразделна част от тези инструменти са фиксираните и въртящите се колела, които правят преместването на повдигнатия обект наистина лесно.

Когато избирате подемник за двигатели, не се съсредоточавайте само върху капацитета на повдигане. Проверете качеството на материалите, трайното покритие, което ще ви предпази от ненужна корозия, а в случай на по-малки гаражи и работилници препоръчваме да изберете подемник със сгъваемо рамо или с възможност за пълно сгъване, което ще спести място и ще улесни съхранението.

Когато повдигате двигатели, не забравяйте за балансьора, който намалява до минимум люлеенето на обекта, окачен на подемника, само чрез разпределяне на тежестта.

💡 Помнете, че в повечето случаи хидравличните бутала на моторните подемници не са оборудвани с предпазна ключалка, затова не ги оставяйте натоварени за дълъг период от време, тъй като това може да доведе до разхлабване на хидравликата и внезапно падане на рамото. За по-голяма безопасност и по-удобна работа използвайте стойка за двигателя.

Държачът за двигатели е отличен помощник при самото обслужване на двигателя. След като го отстраните с жирафа, двигателят трябва да се съхранява някъде преди работа. Точно за това е идеален държачът за двигател, тъй като той държи двигателя на място, а благодарение на въртящата се глава двигателят може да се наклони под необходимия ъгъл. Както и при повдигачите, не липсват висококачествени колела за лесно придвижване.

В нашата оферта ще намерите подвижни повдигачи на двигатели, наречени жирафи или стойки за двигатели, и необходимите аксесоари за тях.

Предлагаме ви инструменти от най-високо качество, които не бива да липсват във всеки специализиран сервиз или работилница, така че с удоволствие ще ви помогнем при избора на подемник за двигател.

Бързо инфо
Подемник HDS 900 kgПодемник HDS 900 kg

Подемник HDS 900 kg

Налично в склада
579 лева
482,50 лева без ДДС
900-килограмовият подемник HDS е основен инструмент за всяка работилница, гараж или собственик на автомобил, който извършва редовна…
Бързо инфо
Балансьор 435 кг с пантаБалансьор 435 кг с панта

Балансьор 435 кг с панта

Налично в склада
59 лева
49,17 лева без ДДС
Балансьор за балансиране на товари при повдигане на двигатели и други товари с помощта на моторен подемник. Товароносимост до 435 kg.
Бързо инфо
Подемник HDS 450 kg с лебедкаПодемник HDS 450 kg с лебедка

Подемник HDS 450 kg с лебедка

Налично в склада
382 лева
318,33 лева без ДДС
Подемникът HDS с товароподемност 450 kg и лебедка е основен инструмент за всеки сервиз, гараж или собственик на автомобил, който извършва…
Бързо инфо
Подемник за двигатели 2Т A-32002

Подемник за двигатели 2Т A-32002

Очакваме на склад - приемаме предварителни поръчки
411 лева
342,50 лева без ДДС
Усъвършенствана и подсилена версия на крана 2T за използване в автомобилната индустрия. Сгъваеми крака. Лесен достъп до помпата.
Бързо инфо
Подемник HDS 900 kg с лебедкаПодемник HDS 900 kg с лебедка

Подемник HDS 900 kg с лебедка

Няма в наличност
636 лева
530 лева без ДДС
Подемникът HDS с товароподемност 900 kg и лебедка е основен инструмент за всеки сервиз, гараж или собственик на автомобил, който извършва…