Ако ви трябват подходящи инструменти за монтиране или демонтиране на спирачни бутала или за регулиране на спирачни апарати, попаднали сте на правилното място. Просто изберете подходящия комплект за вашата марка и тип автомобил и се заемете с работата. 

Комплектите за спирачни бутала се използват за изваждане ( свиване ) на буталата в цилиндрите на спирачната система. Те са необходими за ремонт на превозни средства с дискови спирачки. Ще ги оцените най-вече при смяна на спирачните накладки. С него можете да притискате или завъртате спирачните бутала според нуждите. Комплектите са идеални за работилницата, автосервиз, но и за гаража на всеки домашен майстор.

Комплектите са удобно поставени в калъф, изработен от издръжлива пластмаса. Лесни са за работа и спестяват време. Самите инструменти са изработени от висококачествена стомана с повърхностна обработка.

Разделяме комплектите за прибиране на спирачни бутала според броя на частите. В зависимост от броя на адаптерите те се разделят на 12-частични, 18-частични, 21-частични и 35-частични.

Комплектите включват 2 винтови шпиндела за дясна и лява резба. При автомобили с дискови спирачни апарати с вградена ръчна спирачка, връщането на спирачните бутала се извършва чрез обратно завъртане. При други превозни средства - като натиснете тези бутала назад.

Комплектът от 12 части съдържа 10 приставки за притискане и е подходящ за марки като Citroen, Audi, Fiat, Ford, Honda, Mitsubishi.

Комплектът от 18 части включва 15 притискащи приставки, един ограничител и два притискащи винта. 

Комплектът от 21 части съдържа 17 приставки за притискане, включително левичарски удължител. 

Професионалният комплект от 35 части е подходящ за повечето автомобили на пазара: Audi, Fiat, Ford, Isuzu, Honda, Jaguar, BMW, Mercedes Benz, Mitsubishi, Nissan, Toyota, Renault, Volvo, Citroen, Opel, SAAB, GM и VW.