Търсите ли надеждно и ефикасно решение за смяна на гуми във вашата работилница, сервизен център или гараж? Искате ли да увеличите производителността и да спестите време при работа с гуми?

Уредите за сваляне на гуми са основен инструмент за всеки професионален сервиз за гуми. Ето един преглед, който ще ви помогне да се ориентирате в тази категория и да изберете правилния модел за вашите нужди.

ТИПОЛОГИЯ НА УСТРОЙСТВАТА ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ГУМИ

Автоматични устройства за отстраняване на гуми

Автоматичните модели са предназначени за професионална употреба, когато се изисква висока скорост и ефективност. Те са оборудвани с електронно управление, което опростява целия процес на демонтаж и смяна на гуми.

Предимства:

➕ Скорост и ефективност

➕ Минимална ръчна намеса

Недостатъци:

➖ По-високи разходи

Полуавтоматични машини за отстраняване на гуми

Полуавтоматичните модели са идеални за по-малки работилници или за домашна употреба. Те съчетават ръчна работа с автоматизирани функции и предлагат добро съотношение цена-качество.

Предимства:

➕ По-ниска цена

➕ Добър контрол върху процеса

Недостатъци:

➖ По-висока интензивност на ръчния труд

РАЗМЕР И ВИД ГУМИ

Osobné vozidlá

Vyzúvačky určené pre osobné vozidlá sú kompaktné a ľahko ovládateľné. Ideálne pre menšie pneumatiky s priemerom do 20 palcov.

Dodávky a SUV

Pre väčšie pneumatiky, ako sú tie na dodávky a SUV, budete potrebovať robustnejšie modely, ktoré zvládnu väčšie zaťaženie a väčší priemer kolies.

Nákladné vozidlá a traktory

Vyzúvačky pre nákladné vozidlá a traktory sú navrhnuté tak, aby zvládli najväčšie a najťažšie pneumatiky. Tieto modely sú veľmi odolné a ponúkajú vysokú výkonnosť.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ И ОБОРУДВАН

Пневматичен повдигач

Пневматичният подемник позволява лесно и бързо повдигане на тежки колела, като намалява физическите усилия и повишава ефективността на работата. Ще го откриете например в този разкомплектоващ уред.

Спомагателни рамена

Спомагателните рамена осигуряват допълнителна опора при работа с по-големи и по-твърди гуми, като увеличават безопасността и комфорта при работа.

Други аксесоари

Тук се включват предимно аксесоари, които увеличават безопасността и свеждат до минимум риска от повреда на гумата или диска. Ще намерите и други приспособления, като например допълнителни рамена, центриращи конуси или скоби за балансиране на мотоциклетни колела.

СЪВЕТИ ПРИ ИЗБОРА НА СТРИПТИЙЗЬОР

Обмислете честотата на използване. Ако планирате интензивна употреба, инвестирайте в автоматичен модел.

Помислете за размера и вида на гумите, с които ще работите най-често. Всички наши машини за смяна на гуми стандартно са пригодени за използване върху леки автомобили, но ако планирате да сменяте и микробуси, камиони или по-малки селскостопански машини, потърсете параметър, който ще ви даде тази възможност. Спомагателните рамена и пневматичните повдигачи могат да улеснят значително работата. Не забравяйте и необходимите аксесоари, като пластмасови дръжки или центриращи конуси.

Ако планирате цялостно обновяване на по-старо оборудване или създаване на нова работилница, помислете за нашите комплекти за работилница за гуми с отстъпка, които могат да ви спестят стотици левове.

Бързо инфо Лятна разпродажба Промоции и отстъпки -8%
Маркировъчен конус за закрепване на диска към балансиращата машина 45-61 мм хромМаркировъчен конус за закрепване на диска към балансиращата машина 45-61 мм хром

Маркировъчен конус за закрепване на диска към балансиращата машина 45-61 мм хром

Налично в склада
106 лева 115 лева
88,33 лева без ДДС
Конус за центриране на колелото за централен монтаж на колелото с централен отвор на дорника за центриране с обхват 45-61 mm.