Карането с небалансирани колела е много неудобно. Вибрации на волана, лошо управление и прекомерно износване на гумите, амортисьорите, частите на моста и т.н. За безопасност в този случай не може да става и дума. Балансиращите устройства за колела могат просто да измерят дисбаланса и да определят къде да се поставят тежестите. Следователно колелата трябва да се балансират при всяка смяна на колелата.

Днес вече не можем да си представим работилница за гуми без балансьор на колела. Той е едно от основните оборудвания на един автосервиз. Изберете от нашата широка гама от надеждни балансьори за гуми за балансиране на колелата на автомобили, камиони и мотоциклети. Те са подходящи както за метални, така и за алуминиеви колела. Предлагаме също така автоматични и полуавтоматични балансиращи машини за колела, които улесняват работата ви благодарение на своите функции. Не е необходимо да въвеждате ръчно параметрите на колелата, защото автоматичният баланс на колела ги прочита вместо вас. Някои балансиращи устройства за колела разполагат с програмата ALU-S, която ще намери подходящото място за залепване на тежестите. Те са изключително точни благодарение на системата от пиезоелектрически сензори. Те ще открият и най-малкия дисбаланс на колелото. Автоматичното стартиране след сгъване на защитния капак също е практична функция.  С подходящия балансьор работата ви в магазина за гуми ще бъде бърза и ефективна. Всички балансьори имат точни и надеждни измервания.

Освен това предлагаме широка гама от аксесоари и резервни части. Не забравяйте да поръчате балансиращи тежести за правилно балансиране на колелата. Те са разделени на залепващи се и самозалепващи се. Отделна категория е балансиращият прах, който е подходящ за автобуси, камиони, тролейбуси и др.