С правилната бормашина всичко става по-лесно. Още повече, когато изберете акумулаторна бормашина, която се захранва от батерия. Така можете да стигнете дори до по-труднодостъпни места, където нямате достъп до електрически контакт.

Колко мощна трябва да е акумулаторната бормашина?

Акумулаторните бормашини се нуждаят от захранване, за да се зареждат батериите. Необходимата мощност за зареждане на батериите зависи от вида на бормашината, но варира от 25 до 100 W.

След като батериите се заредят, те ще използват напрежението си за захранване на бормашината. Тези 12-волтови или 18-волтови батерии захранват двигател, който се нуждае от 500 вата или повече за работа.

Достатъчна ли е 12 V акумулаторна бормашина?

Напрежението на акумулаторната бормашина зависи от целта, за която ще я използвате. На пазара има широка гама от варианти - от 6 V до 18 V, 24 V и дори 36 V.

12 V е идеалният вариант и една от най-популярните бормашини. Той ще ви помогне с всички по-малки дейности около къщата и в дома.

По-добър вариант ли е по-високото напрежение?

По-високото напрежение е равно на по-висока мощност, но това означава и по-висока цена и по-голямо тегло. По принцип колкото по-високо е напрежението, толкова по-добра е бормашината.

Всичко обаче зависи от нуждите ви - ако ви трябва нещо по-малко и по-евтино за рядка употреба, изберете акумулаторна бормашина с по-малко напрежение.

Характеристики на акумулаторната бормашина

Акумулаторните бормашини имат десетки различни функции в зависимост от типа и модела. Сред най-важните са:

  • Литиево-йонна батерия, която може да се изважда и зарежда;
  • щипка за колан за закрепване на бормашината към колана;
  • различни опции за въртящ момент;
  • различни скорости;
  • превключвател за движение напред/назад.

Мощност на акумулаторната бормашина

Мощността се измерва с напрежението на батерията и колкото по-високо е то, толкова по-мощна е бормашината. Обикновено то е 12 V, 18 V или 24 V.

Сред най-мощните акумулаторни бормашини са тези на Graphite и Yato.

Експлоатационен живот на батерията

Животът на батерията зависи от няколко неща, включително от типа и капацитета на батерията. Капацитетът се измерва в амперчасове (Ah) и обикновено варира от 1,5 Ah до 4,0 Ah.

Размер и работа

Размерът на бормашината зависи от вида на бормашината, тъй като по-голямата мощност означава и по-голям размер. Ако търсите лека и компактна акумулаторна бормашина, посегнете към моделите на Geko.

Ниво на шум на бормашинатa

Различните видове и марки се различават. Ако търсите акумулаторна бормашина специално за хоби или за целите на "Направи си сам", няма да имате нищо против повишения шум. При редовна употреба обаче се уверете, че акумулаторната бормашина e възможно най-тихa.