Компютърното кодиране е една от най-големите загадки в живота на повечето хора. Приемаме, че във всяко интелигентно устройство има милиони редове код, дори и да нямаме представа как се е появил той. Все по-често всяко превозно средство на пътя трябва постоянно да извършва оценка на огромен брой функции - от прости неща като нивото на маслото и налягането в гумите, до жизненоважни функции за безопасност, изпълнявани от сензорни устройства RADAR и LiDAR, които вече могат дори автоматично да спрат автомобила в случай на авария. Ако за някоя част може да се каже, че е абсолютно необходима за безпроблемното функциониране на автомобила, то това е софтуерът.

По същество актуализациите за автодиагностиката са същите като актуализациите за домашните ни компютри, които отстраняват грешки, поправят или заменят повреден или остарял софтуер или правят прости настройки. Много често само по този начин може да се реши някакъв проблем, който водачът има с автомобила си. В друг случай, ако водачът не може да се свърже със софтуера на автомобила си, той трябва да използва други аксесоари за актуализиране на софтуера на автомобила си. Независимо дали става въпрос за редукции за OBD или за принадлежности за OBD. Актуализациите на софтуера могат да подобрят функционалността или ефективността на една или повече системи на автомобила, за да направят автомобила по-ефективен или по-безопасен.

Не сте сигурни коя диагностика е подходяща за вас? Отговорили сме на най-често задаваните въпроси на нашите клиенти, за да ви помогнем да изберете.

Няма артикули