На пръв поглед това е поредният нормален ден в работилницата. Поправяте спукана гума или счупена задна предавка, но изведнъж пред вас се "приземява" автомобил със счупен двигател. Този ремонт ще бъде по-сложен.

Неизправна система за впръскване на гориво, неизправна въздушна тежест, счупен каталитичен конвертор, неизправна горивна помпа, проблеми със запалителните свещи или счупен ламбда сензор. Това са само малка част от проблемите, които могат значително да повлияят на работата на двигателя. Отстраняването на някои от тях е по-лесно, а за други ще е необходимо да се демонтира целият двигател. За това може да ви помогне качествен подемник за двигатели, който е задължителен в правилния сервиз. На пазара обаче има доста такива, така че как да изберете правилния?

Има няколко фактора, които трябва да имате предвид, когато избирате правилния повдигач:

  • Качество на изработката

Колкото по-качествен е жакът, толкова повече можете да разчитате на него. Като цяло препоръчваме да избягвате некачествени и по-малко издръжливи материали, които крият риск от незабавни проблеми. Вместо това търсете солиден метал. Стоманата е идеална в този случай, тъй като има висока издръжливост и страхотни свойства.

  • Максимално натоварване

Ако вече сте избрали материала на помощното средство, можете да продължите да мислите. Качественият дизайн на подемника определено не е достатъчен. В края на краищата, вероятно можете да предположите как би се получило едно титаново рамо с товароподемност 200 килограма. Така че определено ще трябва да се справите с общата му товароносимост. В края на краищата рамената на стрелата имат различна товароносимост - 500 килограма, но и 2 тона. Ако все още не знаете каква максимална товароносимост ще ви е необходима в бъдеще, изберете вариант, при който лесно можете да регулирате необходимата товароносимост в зависимост от ситуацията. И обратното, ако сте сигурни, че няма да имате нужда от по-голяма товароподемност, не се страхувайте да купите подемник с товароподемност до 1 тон.

  • Обработка и съхранение

Имате сортирани както товароносимостта, така и материалите. Но сега е време да помислите как ще се справите с повдигача. Колелата са необходимост за такава машина, което ще ви предпази от необходимостта да я премествате по сложен начин. Просто премествате подемника до мястото, където ви е необходим. А ако нямате нужда от него, можете да го бутнете на място, където няма да пречи. А подемникът може и да се съхранява доста добре. Добра идея е да изберете вариант със сгъваемо рамо, което улеснява забравянето, че дори имате стабилна машина в работилницата си.

Нашите препоръки

И така, какво е заключението? Когато избирате подемник, трябва да разчитате преди всичко на качествената му конструкция. В този случай стоманата е гаранция, допълнена от високоустойчиво покритие, което ще предотврати ненужната корозия.

Най-добре ще се справите, ако не се обвързвате с товароносимостта на подемника по отношение на един ремонт. Лесно може да се окаже, че в бъдеще ще се наложи да я увеличите. Затова нашата препоръка пада върху регулируемото рамо на стрелата. В идеалния случай такава, която ще бъде сгъваема и ще ви спести много ценно място при съхранението ѝ.

В нашата оферта имаме качествен подемник за двигатели, който притежава всички описани по-горе характеристики. Така в него ще намерите сигурността на отговорен помощник, който ще ви се отплати с надеждните си услуги.