Правилният размер на кучешката колиба е от ключово значение, за да се чувства кучето ви удобно и сигурно в нея. Когато вземате решение за размера на кучешката колиба, е важно да вземете предвид размера и породата на вашето куче. По принцип кучешките колиби трябва да са достатъчно големи, за да може кучето ви да се побере в тях и да се движи свободно, но в същото време не трябва да са прекалено големи, за да се предотврати задържането на топлина през студените месеци, не трябва да са прекалено големи, за да може кучето ви да се топли със собственото си тяло през зимата.

За по-малки породи като: дакел или йоркширски териер

  • Кучешката колиба трябва да е достатъчно голяма, за да може кучето да се обръща и да спи в бърлогата си. 

За средни и големи породи като: лабрадор, немска овчарка

  • Колибата за кучета трябва да е по-голяма и по-просторна, за да им осигури достатъчно място за движение и удобно лягане.

Когато определяте подходящия размер на кучешката колиба, трябва да вземете предвид и навиците на кучето си

  • Ако кучето ви прекарва много време навън или предпочита да спи в кучешка колиба, къщата трябва да е достатъчно голяма, за да се чувства комфортно и безопасно.

Помислете и за комфорта и изолацията. Дъното на кучешката колиба трябва да е повдигнато над земята и изолирано, за да се предотврати проникването на студ и влага. През зимата можете да изолирате колиба с одеяла или специални изолационни материали. Не забравяйте, че кучешката колиба трябва да бъде поставена на място, което е защитено от вятър и дъжд, но също така предлага добра вентилация и достатъчно количество сянка. Къщичката за кучета може да бъде и естетическо допълнение към вашата градина. Изберете дизайн, който ви харесва и който се вписва в околната среда.

За да е максимално удобно на кучето ви, можете да поставите в него леговище, купички за вода и храна и играчки. 


Изберете от нашата гама кучешки колиби и осигурете на кучето си идеалното място за почивка и подслон от суровите атмосферни условия. С нашите качествени кучешки колиби можете да сте сигурни, че кучето ви винаги ще има сигурно и удобно убежище.