Художествени и творчески комплекти

Полезни играчки за здравословното развитие на детето. Ако търсите подходящ подарък за децата, художествен творчески комплект с комплект аксесоари като: пастели, маркери, бои акварел, темперни бои, четки, пастели, восъчни пастели е правилното решение. Какви са ползите от закупуването на комплект за рисуване за децата? 

Развиване на въображението

Много е важно да се развива и подкрепя въображението на детето. Когато рисува, оставете въображението на детето да е свободно. Оставете детето да си избере както цветове, мотиви така и водни или темперни бои. Никога не му се карайте на изкуството му и никога не се смейте на художествената му творба. 

Развитие на фината моторика

Оцветяването, рисуването на фигури помага да се развива фината моторика на децата и да се практикува писането с ръка. Рисуването развива точните финни движения на ръцете и пръстите.

Успокоява

Доказано е, че креативното творчество, което включва и рисуване с бои има терапевтични ефекти. Детето се успокоява приятно по времето на рисуване и помага да се справи със стреса и безпокойството. 

Изразяване на чувства

С помощта на рисунките можем да разберем желанията, мечти но също така и проблеми или страхът и тревога на детето.  

Подпомага за самоувереност

Всяка една рисунка, за която похвалите детето, или я поставите на видимо място ще помогне на детето със самоувереност и го насръчва за още повече да твори

Знаете ли как да поддържате и насърчавате интереса към рисуването

  • За да запазите интереса на детето си към рисуването, винаги похвалете резултата
  • Никога не му се смейте и не си правете шега
  • Проявете интерес: защо избра този цвят? Какво е нарисувано на картинката? На кого иска да го подари? Къде да го поставим?
  • Ако има затруднение с нещо, не му викайте, помогнете на детето да се справи с рисунката
  • Не го безпокойте: не почиствайте бюрото му по време на рисуване, оставете бъркотията и го изчакайте да завърши творбата си
  • Правете изложба с творбата му, поставете рисунките им на видимо място
  • Интереса към рисуването и оцветяването ще подкрепите и благодарение на комплекта за рисуване, ( с комплект аксесоари: моливи, флумастери, бои акварел, бои темпера, четки, ножици, лепило, острилка, линия, пастели…) там детето намира всичко от което има нужда на едно място, хубаво подредено в практичен сет, който може да си вземе със себе си навсякъде.   

Значи, знаете ли вече какъв подарък ще купите на децата си?